Novariet

Think

Novariet verbindt de charme van een rieten dakbedekking met de voordelen van nu. Polytech Kunststoffen uit Musselkanaal ontwikkelde een kunststof dakbedekking met de uitstraling van natuurriet. Om klanten te inspireren tot en te bedanken voor hun keus voor Novariet, wil het bedrijf hen iets exclusiefs bieden. Iets dat meer is dan een informatiemiddel en de lezers meeneemt in de wereld van riet.

Create

De insteek was eerst om een magazine te maken, maar dat voelde niet bijzonder genoeg. Om er letterlijk en figuurlijk meer gewicht aan mee te geven, is gekozen om een boek te maken. Waar een magazine snel wordt weggegooid, krijgt een mooi uitgegeven boek een vaste plek in de boekenkast. Dat past bij het concept van kwaliteit en duurzaamheid waar Novariet voor staat.

Manage

Het boek is van a tot z door PuurIDee verzorgd en ontworpen. Fotografen zijn ingeschakeld voor mooie full-colour foto’s. Interviews zijn afgenomen met rietdekkers en de eigenaren van het Novariet dak. Ook hebben we illustraties gemaakt als aanvulling op de geschiedenisteksten. Tot in detail maakten we het kloppend; zelfs de structuur van de omslag sluit aan bij het materiaal van Novariet.