Avitec

Think

In 2018 werd duidelijk dat aannemingsmaatschappij Hoornstra uit Nieuw-Buinen in 2019 werd overgenomen. Er moest een nieuwe bedrijfsnaam komen. Aan ons de opdracht om mee te denken en een nieuwe huisstijl te ontwerpen. Ontzettend gaaf om hier een bijdrage aan te mogen leveren!

We begonnen met een aantal strategiesessies met werknemers van Hoornstra. Tijdens deze sessies werd samen bepaald wat het bedrijf wil en moet uitstralen en waar het bedrijf voor staat. Daarnaast werd nagedacht over de nieuwe bedrijfsnaam. Compact en nuchter; dat moest het worden. Zonder daarbij de opgebouwde herkenbaarheid van het logo van Hoornstra uit het oog te verliezen. Met deze input gingen onze vormgevers en communicatieadviseurs aan de slag. Veel mensen hebben meegedacht over de nieuwe bedrijfsnaam en uiteindelijk is gekozen voor een naam die voor het bedrijf reeds bekend was: Avitec.

Create

De nieuwe naam resulteerde uiteindelijk in een nieuw logo voor Avitec, met de vertrouwde kleuren van het logo van Hoornstra. Een nieuwe naam en huisstijl betekent ook dat alle huisstijldragers aangepast of vervangen moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de bestickering van materieel, de bedrijfskleding of briefpapier. We maakten samen een overzicht en brachten in kaart wat er moest gebeuren en wie we daarvoor nodig hadden. De planning werd strak in de gaten gehouden, zodat in maart van dit jaar de bedrijfsoverdracht én de nieuwe naam wereldkundig konden worden gemaakt.

Naast alle huisstijldragers kon een nieuwe website natuurlijk niet ontbreken. We gingen aan de slag! Met de oude website als leidraad werd de menustructuur bepaald en kreeg de website een moderne uitstraling die past bij deze tijd.

Manage

Je kan er niet meer omheen; inmiddels kom je de naam Avitec op heel veel plaatsen in het Noorden tegen. Waar bij Avitec de werkzaamheden aan de infrastructuur nooit ophouden, stoppen wij ook niet bij het opleveren van een website. Er is altijd ruimte voor optimalisatie en we blijven de website continu verbeteren. Sinds de livegang is de website daarom al uitgebreid geanalyseerd en doorgegroeid. Het ambitieuze bedrijf Avitec is continu in beweging en wij bewegen graag met ze mee. Afgelopen donderdag won Avitec zelfs de verkiezing voor Drentse ondernemer van het jaar 2019. Van harte gefeliciteerd!