Anette Veringa

Think

Communicatie is meer dan alleen marketing. Een goed voorbeeld hiervan is de opdracht van Anette Veringa. We mochten aan de slag om haar proefschrift te ontwerpen. Het proefschrift gaat in op Voriconazol: een geneesmiddel dat gebruikt wordt bij patiënten met een schimmelinfectie in bijvoorbeeld de longen of hersenen. Patiënten met een verminderde afweer, door bijvoorbeeld een intensieve behandeling als chemotherapie, zijn vaak vatbaar voor deze schimmelinfectie. Het proefschrift bevat lastige materie en is erg vakspecialistisch. Hoe zorg je er dan voor dat de kern van het onderzoek zo goed mogelijk overkomt bij de lezer? Ook dat is communicatie!

Create

Voor de begrijpelijkheid van de tekst maken we gebruik van metaforen en quotes die in het oog springen. Niet alleen in tekst, maar juist ook in vormgeving kunnen moeilijke onderdelen begrijpelijk worden gemaakt voor alle lezers. Door afbeeldingen en realistische tekeningen te gebruiken visualiseren we de kern van het onderzoek. De resultaten hebben we in tabellen verwerkt om het proefschrift tot een overzichtelijk geheel te maken.

Manage

Met dit proefschrift verkrijgt Annette Veringa de graad doctor aan de Rijksuniversiteit Groningen, een heel knappe prestatie! Anette, bedankt voor deze leuke opdracht en van harte gefeliciteerd met de promotie!