Uitgelicht: Liza – adviseur usability & conversie

Hallo! Ik ben Liza, 32 jaar en ik houd me bezig met website usability en conversie. Een goede website usability zorgt ervoor dat je bezoeker zijn doel, bijvoorbeeld een product bestellen, makkelijker behaalt. Daarmee beïnvloed je uiteindelijk het gedrag van je bezoekers en natuurlijk het succes van je website.


Conversie, gebruiksvriendelijkheid en uitstraling
Met bijvoorbeeld usability testen en expert reviews spoor ik knelpunten op in websites om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. De bijbehorende verbeterpunten kunnen het aantal aankopen en aanvragen van de bezoeker flink doen toenemen. Naast die conversieverhoging, zoals dat in vakjargon heet, wordt de internetwereld daarmee een beetje mooier en gebruiksvriendelijker. Daar doe ik het voor!

Weet wat je bezoeker drijft
Mijn expertise heb ik opgedaan bij de studie Human Technology aan de Hanzehogeschool en aangevuld in mijn master Psychologie aan de Rijksuniversiteit. Psychologie is een essentieel onderdeel van gebruiksvriendelijkheid. Als je weet wat de bezoeker drijft, kun je daar je website op laten aansluiten. Na mijn opleidingen ben ik acht jaar werkzaam geweest als usability consultant, waar ik als het ware “de stem van de websitebezoeker” was.

Usability tips & tricks!
Luisteren naar je doelgroep, daar begint het mee. Begrijp wat ze écht nodig hebben van jou en je website. Die kennis zet ik natuurlijk graag in voor de teamleden en opdrachtgevers van PuurIDee, maar ik deel deze ook graag op onze website. Houd de blogpagina dus in de gaten voor de usability tips & tricks!