Uitgelicht: Frank - Junior Vormgever

Hoi! Ik ben Frank, ik ben 19 jaar en heb net de opleiding Mediavormgeving afgerond. Sinds november 2018 doe ik werkervaring op als vormgever bij PuurIDee. Dit bevalt goed! Ik kwam bij PuurIDee binnen als stagiair, mocht daarna mijn afstudeeropdracht hier uitvoeren en inmiddels ben ik tijdens de vakantieperiode ook dagelijks op kantoor te vinden als junior vormgever.

Niet alleen een mooi ontwerp

Voor mijn afstudeerproject creëerde ik een complete huisstijl en een nieuwe website. Om de klant eerst te leren kennen, precies te weten hoe het bedrijf in elkaar steekt en de wens duidelijk in kaart te brengen, organiseerde PuurIDee meerdere workshops. Tijdens de workshops werkte ik een tone of image uit, waarna ik deze op een later moment vertaalde naar een huisstijl en website die op dit moment in ontwikkeling is.

Ik heb geleerd dat er zoveel meer komt kijken bij het vak als vormgever dan alleen mooie dingen creëren. Waar ik tijdens mijn studie mocht maken wat ik mooi vind, wordt er bij PuurIDee eerst goed nagedacht, voordat er iets wordt vormgegeven. Tijdens de workshops wordt eerst de strategie en de juiste koers voor de klant bepaald. Er wordt nooit ‘zomaar’ iets ontworpen. Er wordt goed nagedacht over de boodschap die het ontwerp moet overbrengen.

Een nieuwe uitdaging

De zomervakantie besteed ik door me te verdiepen in het maken van 3D-objecten en -animaties. Na de zomer begint een nieuwe uitdaging! Vanaf september start ik met de hbo-opleiding Communicatie & Multimedia Design. Ik hoop me nog meer te ontwikkelen op onder andere het gebied van 3D-visualisatie en webdesign. Ik heb er zin in!