Uitgelicht: Anton - Grafisch Ontwerper

Een tijdje geleden kreeg ik tijdens een afscheidsetentje van mijn werkgever een boek cadeau. Door omstandigheden heeft mijn vorige werkgever haar bedrijf moeten stopzetten. Tijdens het etentje hadden mijn collega’s en ik het over welke richting iedereen op zou gaan. Waar de een al een andere baan had gevonden, ging de ander als ZZP-er aan de slag. Eén collega ging het allemaal rustig uitzoeken, niet zozeer op zoek naar vacatures, maar opzoek naar wat ze zelf graag zou willen doen. Ikzelf stond daar heel anders in; ik heb meteen op allerlei vacatures gereageerd en was hartstikke blij dat ik iets nieuws gevonden had.

Whatever excites you…

Na het toetje zat ik even door het boek te bladeren. Er stonden allerlei tips in over hoe je als vormgever het beste je werk kunt aanpakken en presenteren. Een van de bladzijdes had de titel “The Vampire Test”. “Whatever excites you, go do it. Whatever drains you, stop doing it.” stond eronder. Met andere woorden: waar krijg jij energie van? En wat kost je energie?

Twee maanden later moest ik vaak aan deze bladzijde terugdenken. Ik kon mijn draai niet echt vinden in mijn nieuwe functie. Ik liep tegen veel dingen aan en door allerlei randzaken kwam ik nauwelijks aan mijn eigenlijke werk toe; het ontwerpen van mooie dingen.

Misschien dat iemand anders er een geweldige uitdaging in ziet en het een prachtbaan vindt, het kostte mij meer energie dan dat ik ervoor terugkreeg. Uiteindelijk heeft “The Vampire Test” voor mij de doorslag gegeven om weer te gaan solliciteren.

Go do it!

En daar kwam PuurIDee om de hoek kijken. “Wat doe je graag en waar krijg jij energie van?” werd mij gevraagd tijdens het kennismakingsgesprek. Ik ben nu ruim een maand werkzaam bij PuurIDee en de manier van werken is zoveel prettiger dan hiervoor. De ambitie en het enthousiasme dat je meekrijgt van de klanten werkt aanstekelijk. Ik krijg er energie van!