Uitgelicht: Anco - Vormgever

Ik ben Anco! Als kind knutselde ik al krantjes voor de familie en zat ik huisstijlen te maken voor mijn zelfbedachte clubs. Nu kan ik al mijn creativiteit kwijt bij PuurIDee, waar ik dagelijks websites, video’s en drukwerk ontwerp. Alles onder het mom van: “Het kan niet gek genoeg!”

Geen goed ontwerp zonder goed concept!

Vormgeving is meer dan het maken van mooie dingen. De gedachte áchter een bepaalde advertentie of campagne is eigenlijk nog belangrijker. Als het totaalplaatje niet klopt, kan een goed ontwerp daar niks aan veranderen. Het bedenken en uitvoeren van een concept is dan ook wat ik het liefste doe. Mijn voorbeeld daarin is Sir John Hegarty, de legendarische oprichter van Bartle Bogle Hegarty (BBH). Machtig mooi werk en een inspirerende kijk op het vak!

Inspiratie op Cannes Lions 2016

Ik sta open voor vernieuwende ideeën en alles wat zich op het gebied van reclame en het internet afspeelt. Niet voor niets ben ik dit jaar naar Cannes Lions 2016 geweest, het wereldberoemde reclamefestival. Een weeklang lezingen en cursussen met de nieuwste trends op het gebied van marketing en design!

Zingend naar m’n werk

Van je hobby je beroep maken, het is niet voor veel mensen weggelegd. Ik ga dagelijks zingend naar mijn werk en houd daar – zelfs op verzoek – niet snel mee op.