Ook mobiel vindbaar voor Google

Google helpt een handje om websites ook op mobiele apparaten zo goed mogelijk zichtbaar te laten zijn. Benieuwd hoe hoog jouw website scoort op een mobiel apparaat? Scoor nog hoger met de hieronder genoemde tips.


  • Controleer de snelheid van je website met de tool Page Speed Insights. Deze tool bekijkt de ‘performance’ van je site. De laadtijd is een rankingfactor voor de organische zoekresultaten. Niet geheel onbelangrijk om bezoekers tevreden te houden.
  • Maak een Google+-profiel aan voor jouw bedrijf. Zoals je vast al wist, is het een product van Google en dat biedt voordelen. Zet je jouw Google+-profiel goed in? Dan verschijn je hoger in de ranking van zoekresultaten in Google.  
  • Creëer een interactieve website en houd deze up-to-date. Nieuwe media gaan de dialoog aan; ouder nieuws en eenrichtingsverkeer zijn doorgaans minder interessant.
  • Check vervolgens jouw (te beheren) website bij Google Webmaster Tools. In deze tool vind je gedetailleerde rapporten, die je op de hoogte brengen van je zichtbaarheid in Google.