Koplopers in duurzaam ondernemen

Bij PuurIDee zijn we altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing. Sinds afgelopen zomer zijn we deelnemer geworden van het Koplopersproject Groningen. Dit project helpt ons om duurzamer te ondernemen en MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) een vaster onderdeel van onze bedrijfsvoering te laten worden.

Koploperproject Groningen

Het Koploperproject Groningen biedt ondernemingen en gemeenten een jaar lang een kapstok om duurzame activiteiten in de bedrijfsvoering te verankeren. Het afgelopen half jaar is PuurIDee achter de schermen druk aan de slag gegaan om actiepunten op te stellen die ons helpen duurzamer te werken. Inmiddels zijn we goed op weg en pakken we de actiepunten een voor een aan!

In dit jaar werken wij effectief en doelgericht aan duurzaam ondernemen. Dit doen we niet alleen, maar samen met vijftien andere Groningse bedrijven. Tijdens bijeenkomsten hebben we samen kennis, ervaringen en ideeën gedeeld over het maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Zo worden meerdere invalshoeken en daarbij behorende oplossingen gedeeld en kunnen alle deelnemers leren van elkaars ervaringen.

Iedereen doet mee!

Om de actiepunten op te pakken hebben we ons hele team geënthousiasmeerd. We stimuleren onze medewerkers om na te denken over hun eigen mobiliteit en te zoeken naar bewuste en duurzame alternatieven voor het woon-werkverkeer. Samen met onze leveranciers kijken we naar de juiste, milieubewuste producten en diensten. Tot slot willen we onze klanten duurzame alternatieven bieden op het gebied van drukwerk en reclamemogelijkheden. Zo willen we door alle geledingen van ons bedrijf ervoor zorgen dat we winst behalen op het gebied van milieu, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Koplopersymposium 'van bodem tot bord'

Donderdag 31 januari delen Koplopers, waaronder PuurIDee, hun duurzame resultaten en actiepunten. Tijdens het Koplopersymposium ‘van bodem tot bord’, maken de Koplopers de keten van biologische streekproducten zichtbaar. Het symposium zal van 13.00 uur tot 17.00 uur plaatsvinden bij Locloods 1877 in Bad Nieuweschans. Ben je ondernemer en nieuwsgierig geworden, of wil je je aanmelden? Hier vind je alle informatie over het symposium.