Derde prijs voor PuurIDee op het Koplopersymposium

Afgelopen donderdag vond het Koplopersymposium ‘van bodem tot bord’ plaats. Op dit symposium presenteerden alle bedrijven die in het afgelopen jaar hebben deelgenomen aan het Koploperproject hun behaalde resultaten en de voorgenomen actiepunten voor de toekomst.

In gesprek over duurzaam ondernemen

Dagvoorzitter Wilbert van der Kamp ging in gesprek met de Koplopers om erachter te komen welke plannen er in het afgelopen jaar zijn gesmeed om MVO en duurzaam ondernemen nog beter onderdeel te maken van de bedrijfsvoering. Hierbij werd de verbinding gezocht met alle bezoekers: zij konden meedenken waar de Koplopers nog meer informatie kunnen vinden en bij welke onderdelen een andere Koploper of bezoeker zou kunnen ondersteunen. Geralt presenteerde namens PuurIDee de opgestelde actiepunten en de plannen om de CO2 uitstoot van ons bedrijf te reduceren in de komende jaren.

Duurzame producten van de Koplopers

Na de pauze presenteerden een aantal Koplopers de door hun gemaakte producten, waarvan sommigen zijn ontstaan uit mooie samenwerkingsverbanden tussen de Koplopers. De producten zijn gemaakt in korte ketens, wat betekent dat het altijd lokale producten zijn. Ze worden niet alleen lokaal geproduceerd door de samenwerkende bedrijven, maar ook lokaal verkocht door bakkers, boerderijen en natuurwinkels. Onze collega Marèll mocht samen met Pieter Kuizinga (commercieel manager Maripaan Groep – Jumbo Supermarkten) en Stefan Steinigeweg (chef-kok Fontana Resort Bad Nieuweschans) plaats nemen in het productpanel. Het panel gaf aan hoe de producten succesvol in de retail- of horecawereld terecht zouden kunnen komen met behulp van het uitstralen van het juiste verhaal door middel van marketing en communicatie.

PuurIDee valt in de prijzen! 

Aan het einde van de middag werd de Koploperprijs uitgereikt gebaseerd op de communicatieopdracht die de deelnemers eerder deze week maakten. In deze opdracht werd door een fictieve opdrachtgever gevraagd naar het MVO beleid van de deelnemers. PuurIDee ontving een prachtige derde prijs van Piet Bouman (oud-Koploper Bon Holding Zuidbroek). De tweede plek ging naar Restaurant Backhuys uit Winschoten. Een volledig verdiende eerste plaats is uitgereikt aan Bio-boerderij Landleven uit Onstwedde. Gefeliciteerd! 

Tot slot ontvingen alle deelnemers een certificaat voor hun deelname aan het project. In 2019 gaat PuurIDee vol enthousiasme verder met uitvoeren van de actiepunten die binnen dit project zijn opgesteld. We geloven erin dat we sterker zijn en worden door Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en zullen het komende jaar ook regelmatig verslag doen van onze plannen en resultaten. Stay tuned!