PuurIDee’ers en infographics: een verhaal apart

Infographics en datavisualisatie: lastige termen misschien, maar ondertussen zorgen ze voor eenvoud. Ze zorgen er namelijk voor dat moeilijke onderwerpen helder worden uitgelegd. Onlangs gingen PuurIDee’ers Anco, Sesilia en Yan naar een informatieve-avond over de kracht van infographics en datavisualisatie. Om het van de pro’s te horen: de specialisten in het vak. Frédérik Ruys (Vizualism), Harry Kasemir (infographicmaker Dagblad van het Noorden) en Gert Franke (CLEVER°FRANKE) gaven deze avond hun kijk op het vak.


Visuals zijn populair. Je ziet ze overal waar ingewikkelde zaken gemakkelijk en toegankelijk gepresenteerd moeten worden, zoals op internet en in drukwerk. Ze vertellen een verhaal  door middel van weinig tekst en veel beeld. Informatie en cijfers worden met een infographic in één oogopslag toegankelijk voor een breed publiek.

Doel van de infographic
Een infographic is kort gezegd een illustratie opgebouwd met bijvoorbeeld grafieken, diagrammen, lijntekeningen, kleur, cijfers, tekst en beeld. Het doel van een infographic is het delen en verklarenvan informatie. De verzameling van input en data is cruciaal om een goede infographic te creëren. Het is een creatieve uitdaging om een verhaal zo efficiënt mogelijk te verbeelden. Uiteindelijk moet het hele verhaal overzichtelijk en duidelijk verwerkt zijn in een beeld.

Om je te blijven verwonderen denken we graag met je mee hoe wij jouw informatie het beste voor jouw doelgroep kunnen presenteren. Het zal in één oogopslag laten zien wat jij te bieden hebt of hoe jouw product of dienst werkt.