Open jouw parachute en spring!

Door PuurIDee

Het nieuwe jaar is begonnen, ook dit jaar hopen we onze klanten te verwonderen met creatieve communicatie. Verzin jij ook altijd de leukste ideeën? Of kan je soms wel een zetje in de rug gebruiken? Dat is helemaal niet gek, want zelfs de grootste creatievelingen onder ons hebben wel eens moeite met het vinden van inspiratie. De Amerikaanse instrumentalist Frank Zappa zei ooit: “Your mind is like a parachute. It only works when it’s open”. Om jouw parachute van creativiteit te openen geven we je graag wat tips zodat je de sprong in het diepe durft te maken.

Kijk naar de wereld om je heen

In je zoektocht naar dat ene goede idee is het goed om gewoon eens om je heen te kijken. Kijk en luister naar alles wat er gebeurd. Wat zie of hoor je nou echt? Onderzoek heeft uitgewezen dat geluiden op de achtergrond je kunnen inspireren. Wat ook kan helpen is gewoon een keer ‘doelloos’ te gaan surfen op internet. De mogelijkheden van het internet zijn eindeloos, dus wie weet vind jij je briljante idee wel met een goede speurneus in Google!

Gun jezelf een rondreis door eigen gedachten

“Hallo! Hallo? Aarde aan ….”. Heeft iemand dit weleens tegen jou gezegd? Dan heeft deze persoon mogelijk jouw creatieve reis onderbroken. Soms kan dagdromen een aangename afdwaling van de realiteit zijn. Wie weet zetten deze gedachten je op het juiste spoor. Net als het surfen op het internet kun je oneindig ronddwalen in je eigen gedachten. Jouw sprong naar het onbekende! Maak gebruik van je afdwalingen naar dat tropische oord waar je al jaren van droomt. Als je er ook nog bij gaat liggen, schijnt het helemaal goed te komen!

Kleur onbewust je creativiteit

Kijk even om je heen: zie je iets blauws of iets groens? Staar je er niet blind op, maar deze kleuren kunnen je helpen in de zoektocht naar inspiratie. Blauw wordt geassocieerd met openheid, rust en kalmte. Denk maar aan die helder blauwe lucht op een heerlijke dag in het voorjaar! Groen wordt geassocieerd met groei. Het zal jouw inspiratievermogen vergroten.

Dus: kijk, denk en associeer. Of laat ons eens met je meespringen. Want tijdens een duo-sprong kom je tot de beste ideeën. 

Stel je vraag of maak een afspraak