Onderzoeksmethode uitgelicht: expert review

Door PuurIDee

Tevreden over de structuur en de algehele look & feel van je website, maar toch het gevoel dat er iets verbeterd kan worden? Een expert review kan de conversie van je site een behoorlijke boost geven! In een expert review gaat een usability-adviseur op zoek naar knelpunten in je site. Onze usability-adviseur heeft jarenlange ervaring op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Hoe werkt het?

  1. Eerst heb je een gesprek met de usability-adviseur. Waarom heb je gekozen voor een expert review? Worden er door jou of je klanten problemen ervaren met de website? Komt er bijvoorbeeld vaak dezelfde vraag binnen aan de telefoon of via de mail? Verder wordt besproken wie je doelgroep is en wat de belangrijkste taken zijn die jouw doelgroep op je website uitvoert.
     
  2. Met die informatie in het achterhoofd doorloopt de usability-adviseur je website en spoort de knelpunten op. Zo kan het zijn dat een bepaalde knop niet duidelijk is, of dat bezoekers contactgegevens missen op essentiële pagina’s. Oplossingen worden aangedragen, soms met schetsen ter verduidelijking.
     
  3. Al deze punten, oplossingsrichtingen en schetsen worden verzameld in een overzichtelijk rapport. Uiteraard wordt dit rapport met je besproken en kun je direct daarna aan de slag met het verbeteren van je website!

Wat levert het op?

Een expert review levert een overzichtelijk rapport op met concrete oplossingen waar je direct mee aan de slag kunt. Per webpagina worden de belangrijkste knelpunten benoemd, compleet met oplossingsrichtingen. Ter verduidelijking worden bij sommige knelpunten oplossingen geschetst. Een website is eigenlijk nooit af, dus op elke site zijn wel wat verbeterpunten te vinden.

Ook een review?

Ben je benieuwd wat er aan jouw site verbeterd kan worden? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met onze usability-adviseur.