Nieuwe manier van webdesign: een website in een week?

Door PuurIDee

Hoe lever je de ultieme website op voor je klant? In 2018 gingen we aan de slag om het webdesign proces te verbeteren. Methode Webdesign 2.0: waarin alle disciplines samen met de klant in vijf dagen een website van de grond af opbouwen.

Ambitieus? We spraken Xandra Koops van Inspiratiemotor hoe zij dit website project heeft beleefd.

SPOILER: vijf dagen was inderdaad te ambitieus, maar in twee weken hebben we aan alle behoeften van de klant kunnen voldoen. Wij presenteren trots: www.inspiratiemotor.nl

Op een prettige manier uit handen

Xandra was dagelijks aanwezig op het kantoor van PuurIDee, waar ze het projectteam met alle benodigde disciplines (communicatieadviseur, projectmanager, copywriter, vormgever, programmeur en SEO-specialist) steeds meer puzzelstukjes bij elkaar zag leggen. In de reis van klantvraag naar eindproduct zitten namelijk veel tussenstations. PuurIDee stelt de klant centraal in het hele webdesignproces.

“Het mooie aan deze manier van werken is dat je het project op een prettige manier uit handen kunt geven”, vertelt Xandra. “Enerzijds zie je de expertise van de vormgevers en de techneuten, zodat je alles met een gerust hart aan hen kan overlaten. Anderzijds merk je door de samenwerking met de tekstschrijver dat er geluisterd wordt naar je input en weet je zeker dat het goed verwoord wordt.”

Nieuwe kleren

Dolblij is Xandra met de website die er nu staat: “Ik zocht iets dat past bij het nieuwe uiterlijk van Inspiratiemotor, de koerswijziging duidelijk maakt en de juiste sfeer uitstraalt. Dat is gelukt! De stijl voelt steeds meer van mij, alsof je nieuwe kleding hebt. Eerst misschien wat onwennig, maar steeds meer een verlenging van je identiteit.”


Inzicht in webdesign

Door het proces heeft Xandra meer inzicht gekregen in wat er komt kijken bij een website. “Je begrijpt nu veel meer de product-prijs-verhouding. Het leuke is daarnaast dat je ook anders gaat kijken naar andere websites. Zo erger ik me kapot als ik op een website niet gelijk een telefoonnummer kan vinden of eindeloze teksten moet doorspitten", lacht Xandra.

“Maar meer nog dan een mooie website, heeft het me geholpen om mijn diensten en producten meer te structureren. Mijn bedrijf is een echt bedrijf geworden!”

Bekijk het resultaat op www.inspiratiemotor.nl, of neem contact op met PuurIDee om te kijken hoe we het webdesign proces ook voor jou kunnen inzetten.