Let’s get social!

Door PuurIDee

Dat WhatsApp het grootste sociale platform van Nederland is, verbaast ons niks. Inmiddels gebruiken 11,9 miljoen Nederlanders WhatsApp, een stijging van 3% ten opzichte van afgelopen jaar.

Facebook verliest daarentegen gebruikers: maar liefst 640.000 Nederlanders zijn in 2018 gestopt met Facebook. Vooral de jonge doelgroep heeft besloten om hun account op te zeggen. Waar de jongeren wel te vinden zijn? Op Instagram!

Instagram it is?

Met mooie kiekjes, livestories én InstagramTV steeg het gebruikersaantal van Instagram met 20% in 2018. Instagram heeft dus een enorme groeispurt doorstaan. Het is daarom niet zo gek dat influencers massaal de mooiste foto’s delen op Instagram, waarmee ze producten op een creatieve manier promoten.

Niet alleen Instagram wordt veel gebruikt door jongeren, ook YouTube is zeer populair. Dé plek waar vloggers een kijkje geven in hun leven en (ongemerkt) producten aanprijzen.

Focus je op de doelgroep

Moeten we dan Facebook laten voor wat het is en ons richten op Instagram en YouTube? Niet per se! Het is belangrijk om te kijken naar de doelgroep. Spreek je een oudere doelgroep aan? Dan is Facebook uitermate geschikt. De oudere doelgroep is namelijk veel actiever op Facebook dan op Instagram.

Hulp nodig bij het beheren van jouw social media-accounts? Wij kunnen je helpen! Met passend communicatiemanagement zorgen wij ervoor dat je de juiste doelgroep aanspreekt en jouw accounts up-to-date blijven met leuke, grappige en inspirerende berichten die tot actie leiden.