Hoe beveiligen wij jullie data? Alles over privacy wetgeving AVG

Door PuurIDee

Illegaal verkregen Facebookgegevens, cyberaanvallen op de bank en duizenden gelekte wachtwoorden… Hoe veilig zijn onze persoonsgegevens tegenwoordig? De nieuwe privacy wetgeving AVG lijkt goed nieuws voor Europa!

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) versterkt de positie van bezoekers wiens persoonsgegevens digitaal worden verwerkt. Denk aan gebruikers van social media, webshops of internetbankieren. De nieuwe wet gaat in vanaf 25 mei 2018 en zorgt ervoor dat gegevens zoals telefoonnummer, (e-mail)adres en geboortedatum veel beter worden beveiligd. Daarnaast mogen deze persoonsgegevens alleen aan partijen worden gegeven die voldoende garanties bieden voor de veiligheid van deze data.

Hoge eisen aan PuurIDee en haar diensten

Dat wil dus ook zeggen dat er hoge eisen worden gesteld aan ons als PuurIDee: wij moeten kunnen garanderen dat jouw gegevens bij ons in veilige handen zijn. Dat betekent dat we alle programma’s en systemen die werken met gebruikersgegevens in kaart moeten brengen. Pas wanneer we precies weten welke data wordt gebruikt, waar deze wordt opgeslagen en hoe deze beveiligd wordt kunnen we de zekerheid garanderen. 

Verwerkingsovereenkomsten met de klant

Eén van deze actiepunten is dat wij overeenkomsten sluiten met onze klanten en onze leverancier. Denk hierbij aan Mailchimp, de dienst die wij gebruiken om nieuwsbrieven voor onszelf en onze klanten te versturen. We blijven deze dienst gebruiken, alleen zullen we jou als klant nog vragen om een overeenkomst te tekenen.

SSL voor aangescherpte veiligheid

Een belangrijke stap die je zelf kunt nemen om je website veiliger te maken voor je bezoekers, is het aanvragen van een SSL-certificaat. Dit certificaat bevestigt dat het gaat om jouw officiële website, zodat je bezoekers het vertrouwen geeft dat ze op een veilige website zitten. Meer over het SSL-certificaat en hoe je deze zelf kunt aanschaffen lees je hier.

TIP! Verplichte privacy statement generator

Om je bezoekers te laten weten wat je doet met hun gegevens, is het verplicht om een privacy statement op je website of webshop toe te voegen. Geen paniek: dit is makkelijker dan het klinkt! Hier kun je zelf een privacy statement aanmaken. Zou je hier graag ook een pagina voor maken? Dan helpen we je hier graag mee, neem gerust contact met ons op.

Meer informatie Algemene Verordening Gegevensbescherming

Meer weten over de wetgeving AVG? Bekijk hier dan de checklist. Heb je specifiek vragen over hoe wij omgaan met de hoge eisen van deze wet? Neem dan contact met ons op. We houden je op de hoogte van de toepassing van AVG binnen PuurIDee. Zo blijft jouw data achter slot en grendel!