Het interactieve magazine: een revolutie in het digitale lezen

Door PuurIDee

Een e-book is precies wat het is: een boek dat je kunt lezen op je computer. Ook online magazines zijn nog altijd erg traditioneel: ze worden uitgegeven in edities, zijn opgebouwd in hoofdstukken en bedoeld om van A tot Z door te bladeren. Maar online is er toch veel meer mogelijk? Wij introduceren het interactieve magazine.

From paper to glass: interactief magazine heeft de toekomst

Weet je nog hoe de allereerste websites eruitzagen? Als een onoverzichtelijke inhoudsopgave vol met tekst, hyperlinks en paginanummers. Pas later zagen we de digitale mogelijkheden. Zo zit het ook met online drukwerk. Bedrijven bieden nog altijd saaie pdf’s aan als download: een-op-een vertalingen van drukwerk op papier waar je eindeloos doorheen moet scrollen. Tijd voor verandering. Tijd voor ePUB3!

ePUB3: nieuwe online beleving

ePUB3 is de meest recente software om boeken, flyers en brochures te vertalen naar een online beleving. Werkelijk álle mogelijkheden van iPads, iPhones en computerschermen worden verkend*. Indrukwekkende visuele effecten, klikbare informatie en leesbaar op elk scherm. Het interactieve magazine biedt een ervaring die drukwerk overstijgt. Geef lezers niet gewoon een mooie combinatie tussen leesbaarheid en design, maar dompel ze onder in een totale storytelling-beleving met animaties, geluid en een interactieve gebruikservaring.
 

Met deze vernieuwende online brochure bladeren lezers niet chronologisch door het bestand, maar kiezen ze zelf hun gewenste route en tempo. Perfect voor de iPad, waarop mensen meestal meer de tijd nemen voor content. Klik je bijvoorbeeld om meer te weten over een bepaald model auto, schuiven er foto’s en meer informatie in beeld die je op elk gewenst moment weer weg kunt drukken. In feite zoals een app of mini-website werkt, maar aan een interactief magazine komt geen programmeur te pas!

Waarom kiezen voor het interactieve magazine? Alle voordelen!

Relatief weinig mensen hebben de mogelijkheden van het interactieve magazine ontdekt. Publiceer jij op basis van ePUB3? Grote kans dat je een voorloper bent in je vakgebied! Maar wat zijn nu eigenlijk de praktische voordelen van zo’n online beleving?

  • Lezers hebben het magazine altijd bij de hand op elk medium.
  • Lezers voelen zich direct meer betrokken doordat ze zelf ‘aan de knoppen’ zitten.
  • Eenvoudig te koppelen aan website en social media.
  • Door informatie te doseren en visueel te maken houd je de aandacht vast.
  • Af te stemmen op specifiek product of doelgroep toe te snijden en altijd aan te passen.
  • Duurzaam en voordelig: zonder transport en drukken de brochure bij een onbeperkt aantal klanten.
  • Ideaal medium voor ‘storytelling’: vertel het verhaal van je product met een indrukwekkende visuele presentatie!
  • Meten is weten: direct het bereik zien van jouw magazine!

Online beleving met het interactief magazine

We kunnen er lang of kort over zijn, maar het interactieve magazine is iets dat je zelf moet beleven om het te voelen! Wij verpakten bijvoorbeeld onze nieuwe werkomgeving in een interactief magazine. Bekijk het zelf: 

* Op Android-phones en tablets kunnen magazines soms minder soepel draaien dan op Apple toestellen.