Ga goed voorbereid de feestdagen in!

Door PuurIDee

Je komt thuis van een drukke werkdag. Het is al donker en het regent. Je bent moe. Je hebt vandaag samen met je medewerkers de doelen voor volgend jaar besproken. Om half 6 heb je gehaast de kinderen opgehaald van de opvang. Zodra je de deur binnenstrompelt valt je oog op de deurmat. De eerste kerstkaart! ‘Nee! Helemaal vergeten!’ denk je. Je schiet in de stress, waar haal je in vredesnaam nog last minute kerstkaarten vandaan?

Is dit je al eens overkomen? Niet zo gek, in alle drukte rondom de feestdagen is het kwaad vaak al geschied. En wie denkt er in november al na over kerstkaarten?!

Jij! Dit jaar in ieder geval wel; dit jaar ga je goed voorbereid de feestdagen in. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan vooral verder! In deze blog praten we je bij over de mogelijkheden en geven we je tips over het versturen van kerstkaarten.

De allerbeste wensen

Het versturen van een kerstkaart is een mooie gelegenheid om weer even onder de aandacht te zijn bij jouw klanten. Met wat extra liefde en aandacht blijft jouw kerstkaart nét iets langer hangen in het hoofd van jouw klant. Maar, voordat we allerlei te gekke mogelijkheden bespreken voor de kerstkaart, begin vooral bij het begin! Ga eerst na welke boodschap je wilt overbrengen met de kerstkaart. Blik je terug op afgelopen jaar of juist vooruit op het nieuwe jaar? Een zakelijke kerstkaart is meer dan alleen een vriendelijke kerstwens. Je kunt je klanten bedanken voor het afgelopen jaar en ze het beste wensen voor het nieuwe jaar.

Het mooiste kaartje van de plank

Natuurlijk wil je dat jouw kaart eruit springt tussen alle anderen. Om op te vallen met jouw kerstkaart kun je daarom kiezen voor iets originelers dan enkel ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’. Formuleer bijvoorbeeld een kerstgroet die aansluit bij de werkzaamheden van jouw bedrijf!

Niet alleen een originele kerstgroet laat jouw kaart opvallen, een speciale stansvorm is ook een echte eyecatcher! Een voorbeeld: je hebt een bedrijf dat huizen isoleert, dan kun je een kerstkaart versturen in de vorm van een huisje. Heb je een schildersbedrijf? Verstuur dan een kaart  in de vorm van een kwast of verfblik. Een andere manier om op te vallen tussen alle andere kerstkaarten is om extra uit te pakken bij de afwerking van de kaart. Te denken valt aan spot-uv lak. Dit is een lak waarmee een gedeelte van de kaart een glimmend effect krijgt. De kaart krijgt zo een luxere uitstraling.

Geef je kaart een mooi jasje

Niet alleen de kerstkaart, maar ook de envelop verdient wat extra aandacht. Belangrijk is dat de envelop past bij het ontwerp van je kaart. Heeft de envelop een bijzonder ontwerp? Dan is de ontvanger natuurlijk vreselijk nieuwsgierig naar de inhoud! Verstuur de kerstkaart overigens niet te laat, dat komt ongepast over. En vergeet niet: een kerstwens is om het jaar vriendelijk af te sluiten en uit te kijken naar het nieuwe jaar. Verstop daarom geen commerciële boodschap in je kerstkaart.

Op naar een goed voorbereid 2020!

Stel je vraag of maak een afspraak