Een website voor een duurzame toekomst: Kloeze Installatietechniek

Door PuurIDee

Persoonlijk. Betrokken. Betrouwbaar. Professioneel. Dát is Kloeze! Met een uitgebreide dienstverlening op het gebied van installatietechniek, badkamers en de verkoop van installatiematerialen stond er een mooie uitdaging op ons te wachten toen we werden gevraagd om de website van Kloeze in een nieuw jasje te steken. Dat jasje moest uiteraard passen bij de nieuwe huisstijl die in 2017 onlangs voor Kloeze ontwikkelden.

Kloeze voor particulier en zakelijk

De wens van Kloeze? Een professionele website met een duidelijke menustructuur, zodat de bezoeker snel zijn/haar doel bereikt op de website. Tijdens een strategiesessie stemden we af welke doelen iedere bezoekersgroep op de website heeft en hoe er aan dit doel kan worden voldaan. Wat moet de bezoeker vinden en doen op de website?

De doelgroep van Kloeze bestaat uit zowel particuliere als zakelijke klanten. Beide doelgroepen moeten dus worden aangesproken. We hebben dit gerealiseerd door twee menu’s te creëren: een ‘Thuis’ menu, waar de particuliere klant alle benodigde informatie kan vinden en een ‘Zakelijk’ menu voor bijvoorbeeld aannemers, woningbouwcoöperaties en partners die informatie over Kloeze willen inwinnen. Op deze manier wordt gemak geboden aan alle bezoekers en krijgen zij de informatie gepresenteerd die voor hen aansprekend en belangrijk is.

Duurzaamheid staat centraal

In 2017 hebben wij voor Kloeze een nieuwe huisstijl ontwikkeld. De nieuwe website hebben we uiteraard volledig in deze verfrissende huisstijl ontworpen. Centraal staat het thema duurzaamheid; dankzij de groene elementen krijgt de bezoeker gelijk de associatie met een duurzame wereld en het milieu. Bovendien hebben we ervoor gekozen om ook in de menu- en tekststructuur duurzaamheid centraal te stellen. Zo is er een gehele pagina over Energieneutraal wonen (Thuis) en Energieneutraal werken (Zakelijk) waarin alle duurzame mogelijkheden bij Kloeze op een rijtje worden gezet; van zonnepanelen tot warmtepompen. Op de homepagina word je daarnaast meteen geïnformeerd over duurzaam wonen en werken.

Het team in de picture

Bij een nieuwe website horen passende, professionele en aansprekende foto’s. Om de persoonlijkheid en het betrokkenheidsgevoel van team Kloeze naar voren te laten komen hebben we daarom een fotoshoot gepland met fotografe Minke Kroeze. De foto’s van het team zie je terug door de gehele website. Zo staat het team letterlijk in de picture.

En nu: structureel onderhoud

Tijdens het ontwerpen en bouwen van de website hebben we meteen een plan voor structureel onderhoud van de website opgesteld. Vanaf de lancering van de nieuwe website in maart analyseren we ieder kwartaal de resultaten van de website en bepalen we waar nieuwe kansen en verbeterpunten liggen. Daarnaast wordt door de ‘chef website’ bij Kloeze in de gaten gehouden dat er regelmatig nieuwe projecten, blogs en nieuwsartikelen worden gedeeld. Zo is Kloeze dé kennispartij in het vakgebied en met hun nieuwe website klaar voor de toekomst!