Een veilige website? Ontvang vandaag nog een veiligheidscertificaat!

Door PuurIDee

Internet wordt steeds veiliger: Het aantal https-sites blijft maar groeien ten opzichte van de http-sites. Https en het zogenaamde SSL-certificaat zijn vanaf dit jaar nóg bepalender voor de waardering van je website. Wat houdt dit precies in en wat zijn voor jou de voordelen? PuurIDee vertelt je graag meer!

Wat houdt https precies in?

De s in https staat voor ‘secure’. Deze versleutelde verbinding bouwt een extra beveiliging in tussen de gebruiker en de website. Zo technisch als het klinkt, zo eenvoudig is het uit te leggen. Https-sites versleutelen informatie die op een website wordt uitgewisseld. Zo zorg je dat gevoelige informatie, zoals persoonsgegevens, wachtwoorden en betaalinformatie, veilig verstuurd kan worden en onleesbaar wordt voor andere partijen.

Banken en webshops waren de eersten met deze vorm van veiligheid, maar ook ‘gewone’ websites kunnen er tegenwoordig niet meer omheen. Zoekmachines plaatsen veilige zoekresultaten bijvoorbeeld boven onveilige zoekresultaten en bezoekers zien direct of ze met een veilige site te maken hebben.

SSL-certificaat: veiligheid in beeld

Browsers tonen tegenwoordig direct of een site een SSL-certificaat heeft en in welke vorm. Dat kan in drie vormen. Hoe geavanceerder je beveiliging, hoe duidelijker dat zichtbaar is voor de bezoeker:

  • Bij de eenvoudigste vorm van beveiliging wordt alleen de eigenaar van de domeinnaam gecontroleerd. Bedrijfsgegevens worden niet gecontroleerd. Deze vorm van het SSL-certificaat wordt snel geleverd, biedt je een relatief hogere positie in Google en vult de adresbalk aan met een slotje. Deze vorm is geschikt voor niet-publieke sites.
  • Bij de uitgebreidere vorm van beveiliging worden naast de eigenaar, ook de bedrijfsgegevens van de domeinnaam gecontroleerd. Ook hiervoor geldt snelle levering en een relatief hogere positie in Google. Daarnaast kan de bezoeker je bedrijfsgegevens bekijken door op het slotje te klikken. Deze vorm van beveiliging wordt gebruikt voor publieke sites zonder commerciële functies.
  • Bij het meest geavanceerde SSL-certificaat worden bedrijfsgegevens gecontroleerd bij de KvK, in het domeinregister en door telefonisch contact op te nemen met de aanvrager van het certificaat. Hiermee geniet je van alle voordelen, inclusief vermelding van je bedrijfsnaam naast de adresbalk en een groen slotje. Webshops, banken en commerciële sites wekken hiermee optimaal vertrouwen bij de klant. PuurIDee gaat voor de beste controle op veiligheid!

De toekomst van https

Google Chrome, tegenwoordig de meest gebruikte browser, heeft haar toekomstplannen al bekendgemaakt. Wanneer een website geen SSL-certificaat heeft, krijgt de bezoeker direct een duidelijk melding dat de website onveilig is. Dat is natuurlijk niet de eerste boodschap die je je bezoeker mee wilt geven!

De drie voordelen van het SSL-certificaat

De verwachting is dus dat je binnenkort eigenlijk niet meer om het SSL-certificaat heen kunt. Geïnteresseerd in een veilige verbinding binnen je site? PuurIDee biedt al SSL-pakketten aan vanaf € 10,- per jaar. Nog even de voordelen op een rijtje:

  1. Gevoelige informatie wordt versleuteld en onleesbaar voor een derde partij
  2. Veilige sites komen hoger in de zoekresultaten van Google
  3. Https-sites krijgen een ‘veilige look’, wat je bezoekers direct geruststelt

Neem contact met ons op en bespreek vandaag nog de mogelijkheden voor je eigen SSL-certificaat.