Demp de ruis: maak indruk met je merk!

Door PuurIDee

Wat is het verhaal van jouw merk? De populariteit van social media en contentmarketing maken het mogelijk jouw verhaal steeds beter te vertellen. Toch is er online niet altijd de volledige ruimte om over te brengen wat je precies wilt. Dat vraagt om een online medium waar de lezer volledig in het verhaal wordt getrokken.

Jouw verhaal, jouw stijl

ePUB3 maakt het mogelijk om bezoekers onder te dompelen in de wereld van jouw merk. Vertel jouw verhaal in je eigen stijl! Zoals je de wereld van Pixar leert kennen door Finding Nemo en Toy Story, de wereld van Coca Cola door de unieke smaak en IKEA door de winkelervaring: zo wil je de klant ook met jou kennis laten maken. Beleef het nu zelf, klik hieronder!

De stappen voor een goede ePUB3-presentatie

Think: bepaal eerst wat je wilt vertellen

Hoe beter je je verhaal in kaart hebt, des te onderscheidender je ePUB3-presentatie kan worden. Denk daarom van tevoren twee zaken strategisch goed uit:

  • Wat is de toegevoegde waarde van jouw bedrijf? Wat betekent jouw product, dienst of merk voor je publiek en wat heeft de gebruiker eraan? Samsung biedt bijvoorbeeld vrijheid in gebruik en instellingen met zijn mobiele telefoons, terwijl Apple met de iPhone voorrang geeft aan een vlekkeloze synchronisatie met de iPad en de iMac. De keuze voor de strategie heeft consequenties voor de praktijk.
     
  • Wat is het verhaal dat je wilt vertellen? Met een ePUB3 verkoop je geen product, maar wil je jouw publiek betrekken bij jouw verhaal of merk. Zo zien we bij “Even Apeldoorn Bellen” grappige verhalen en geen directie informatie over verzekeringen. Een goede ePUB3-presentatie kweekt sympathie voor je merk en voelt niet ‘verkoperig’ aan.

Create: haal het beste uit contentmarketing!

Hoe past jouw merk of product bij de behoefte van klant? Vertel het klanten niet gewoon, maar laat het ze beleven! Een indrukwekkende presentatie verbindt jouw merk met de doelgroep. Mede doordat lezers zelf achter de knoppen zitten: in plaats van een langdradig verhaal, bied een ePUB3 interactiviteit en vrijheid om overal doorheen te klikken en zelf te ontdekken.

Manage: een indruk die gedeeld wordt

Welk verhaal je ook vertelt: met jouw eigen huisstijlkleuren, foto’s en mooie effecten maak je een indruk die echt blijft hangen. Want een verhaal vertellen is mooi, maar vandaag de dag is entertainen minstens even belangrijk. Doe je dit goed, dan wil de gebruiker je presentatie natuurlijk kunnen delen. Dat kan heel eenvoudig, dankzij koppelingen met MailChimp, social media of codes voor op je eigen site.

Sesilia Ken Andansari
Vormgever

Meer informatie, of een gesprek over een ePUB3-presentatie op maat? Neem contact met ons op!