Ubbo Emmius

Bekijk alle portfolio items

Ubbo Emmius heeft vijf onderwijslocaties; Stadskanaal (2), Onstwedde, Winschoten en Veendam. Ubbo Emmius voorziet in middelbaar onderwijs van alle niveaus. Het jaar 2011 werd voor de scholengemeenschap een jaar waarin de communicatie onder de loep werd genomen. PuurIDee werd hierbij als partner ingeschakeld. Na een uitgebreid inventarisatietraject, waarbij ook de interne communicatie werd onderzocht, is een communicatiebeleid ontwikkeld. Daaruit vloeiden praktische media voort die het beleid zullen omzetten naar concrete verbeteringen in de communicatiestructuur. 

De start werd een nieuwe huisstijl. Van een redelijk behouden uitstraling werd een sprankelend en kleurrijk ontwerp neergezet. Nadat de huisstijl positief ontvangen was, werd ook het huisstijldrukwerk gerealiseerd. Deze huisstijl werd vastgelegd in een huisstijlhandboek om de consequente doorvoer van de huisstijl op alle vestigingen te waarborgen. 
 
Naast de huisstijl en het huisstijldrukwerk heeft PuurIDee de schoolgids gerealiseerd en de nieuwe website. Online worden ouders en leerlingen geïnformeerd over de identiteit en actuele ontwikkelingen op de verschillende locaties. Praktische zaken worden voor de leerlingen, ouders en medewerkers inzichtelijk gemaakt op het intranet van de school. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website van Ubbo Emmius.