Responsive webdesign

Websites worden allang niet meer alleen vanaf een computer bezocht. Steeds meer mensen surfen op het internet met een smartphone of tablet. Door de verschillende beeldschermgroottes van deze apparaten komt het webdesign niet altijd even goed uit de verf, waardoor de gebruiker bepaalde informatie niet kan vinden of openen. De effectiviteit van de website daalt hierdoor sterk, hetgeen negatieve gevolgen kan hebben voor de conversie. Responsive webdesign is de oplossing. Je bent gebruiksvriendelijk voor je doelgroep, nu en in de toekomst!

Flexibel ontwerp met optimale inrichting voor een duurzame website

Omdat een responsive website flexibel is qua formaat vereist de ontwerpfase meer tijd en aandacht. Voor ieder formaat moet het ontwerp even sterk en doelgericht zijn. Het is daarom belangrijk om je doelgroep te kennen. Waarom bezoekt iemand jouw website en welke pagina’s zijn het belangrijkst tijdens het bezoek? De kans is groot dat een bezoeker via een smartphone andere behoeften heeft dan een bezoeker via de computer. De mobiele bezoeker wil gericht en snel informatie vinden, zoals een adres of openingstijden, terwijl een computergebruiker wellicht meer tijd heeft en neemt om foto’s van producten of referenties te bekijken. In de ontwerpfase wordt daarom van groot naar klein gewerkt. Van grote buttons en actieknopen voor de belangrijkste items naar uitgebreidere teksten en afbeeldingen.

Ben je benieuwd hoe een responsive website er uitziet? Verklein dan je browser of bezoek onze website op je tablet of smartphone. De website van PuurIDee is al responsive! Volg jij ook?

Wat is responsive webdesign?

Bij responsive design wordt een website ontwikkeld die geschikt en gebruiksvriendelijk is voor ieder apparaat. Of je nu op een laptop, tablet of telefoon kijkt, de website past zich automatisch aan qua schermgrootte zonder dat dit ten koste gaat van de inhoud. Een responsive website schaalt automatisch lettertypes naar een optimaal formaat en geeft afbeeldingen altijd volledig weer. Dit komt de gebruiksvriendelijkheid enorm ten goede.