Content Management Systeem ABC

Vergroot de foto
As easy as ABC, dat is de insteek waarmee we jaren geleden aan de slag zijn gegaan met de ontwikkeling van een eigen content management systeem (CMS). Een CMS geeft ook de gebruiker zonder kennis van programmeren de mogelijkheid om een website eenvoudig actueel te houden met nieuwe informatie en beelden.
 
ABC is meer dan compleet wanneer het om het onderhoud van de website gaat, maar bewaakt de kwaliteit van het ontwerp. We geven dan ook geen opties voor het wijzigen van het lettertype, kleurenpalet of voor andere typografische veranderingen. Hieronder enkele functies van ABC op een rij.
 
Tekst opmaken
De opmaak van tekst in ABC is eenvoudig. Via een HTML-editor kan de tekst onderstreept, cursief of vet worden weergegeven. Ook kunnen symbolen, opsommingen en uitlijning worden aangepast.
 
Fotoboeken
In ons CMS kunnen foto’s ingedeeld worden in albums. Elke foto kan worden voorzien van een bijschrift (indien gewenst) en het fotoboek kan voorzien worden van een inleidende tekst.
 
Nieuws en agenda
Een website is een medium bij uitstek om actuele informatie te presenteren. Met de agendamodule of de nieuwsmodule van ABC kan men in een handomdraai een nieuwsbericht of nieuw agenda-item toevoegen. Er kan zelfs aangegeven worden tot wanneer het item op de site moet worden geplaatst, zodat bijvoorbeeld een agenda-item over acties of aanbiedingen niet meer getoond wordt na de aangegeven datum.
 
Speciale modules
PuurIDee ontwikkelt websites op maat. Het CMS volgt. Omdat we alles in eigen huis realiseren, is ABC in de loop van tijd uitgegroeid tot een flexibel, op maat in te richten CMS-pakket. We hebben dan ook modules voor bijvoorbeeld makelaars en autobedrijven.

Wanneer je een website afneemt met ABC, betaalt de gebruiker licentiekosten om toegang te krijgen tot het systeem. De licentiekosten zijn niet gebonden aan het aantal gebruikers, maar zijn afhankelijk van de complexiteit van het systeem. Er zijn drie niveaus van complexiteit en elk niveau heeft zijn eigen basisfunctionaliteiten.