Wat maakt een website funtioneel?

Vergroot de foto

PuurIDee ontwikkelt websites compleet in eigen huis. Elk proces wordt uitgevoerd door een projectteam voor wie projectmanagement, ontwerp, programmeren en tekstschrijven vanzelfsprekende disciplines zijn. Het proces van webdesign verloopt volgens een vast aantal stappen.

Fase 0: OriŽnterend gesprek

Allereerst voeren we een eerste gesprek waarin je kennismaakt met onze werkwijze en referentieprojecten. In dit gesprek bespreken we de wensen, mogelijkheden en de behoefte van de organisatie. Op basis van dit orienterende gesprek bieden we een richtprijs van het gegeven pakket van wensen en eisen.

Fase 1: Projectmanagement

Om ervoor te zorgen dat het complete proces goed verloopt, wordt aan de start van het project een voorlopige projectplanning opgesteld. PuurIDee bewaakt gedurende het project de mijlpalen en voortgang.

Fase 2: Analyse

Aan de hand een analyse, ontwikkelen we inzicht in de organisatie en meest effectieve internetstrategie. Op basis van die elementen verzamelen we de elementen die nodig zijn om een succesvol ontwerp en volledige databasestructuur te maken. In de bijbehorende offerte vind je een beschrijving van de kosten en kenmerken van het project.

Fase 3: Functioneel ontwerp

In het functioneel ontwerp zitten naast het ontwerp en de navigatiestructuur ook alle andere elementen:

  • domeinnaamregistratie
  • hosting
  • analyse (online) concurrentie
  • webdesign: ontwerp en navigatiestructuur
  • marketingacties (SEO, direct mail met e-mailmarketing).

In het functioneel ontwerp worden tot slot de planning en de opleveringstermijn vastgelegd.

Fase 4: Programmeren

Tijdens deze fase zullen wij in de achtergrond al heel wat werk verrichten, zoals het registreren van de domeinnaam en het opbouwen van het Content Management Systeem. Belangrijker is dat we in deze fase de structuur van de website en de eerste versie van het design aan je voorleggen. Na goedkeuring gaan we over naar het inhoudelijke gedeelte.

Fase 5: Teksten en fotoís

Doorgaans realiseert PuurIDee de teksten en afbeeldingen (op basis van de input van de opdrachtgever), maar vanzelfsprekend kan de opdrachtgever er ook voor kiezen om zelf de inhoud te verzorgen. Tegelijkertijd werken we verder aan de verschillende webpagina’s: menustructuur, links, kleuren en andere items worden waar nodig bijgestuurd.

Fase 6: Oplevering website

Door de continue communicatie tussen de opdrachtgever en ons team, zal de website bij de oplevering zo goed als volledig in orde zijn. Met kleine bijsturingen na de presentatie komen we al snel tot het online publiceren  van de nieuwe website. Daaraan gekoppeld zorgt PuurIDee eventueel voor marketingacties en online vindbaarheid (SEO en SEA).

Fase 7: Onderhoud

PuurIDee biedt de opdrachtgever diverse mogelijkheden voor het onderhoud van een website. We maken op voorhand een goed plan van aanpak over wie welk initiatief neemt en de bijbehorende kosten. Zo is de website altijd up-to-date.